söndag 26 augusti 2018

Söndagsträning

Vi hade ledig söndag. Redan på förmiddagen lite tråkigt. Bestämde mig för att åka till hallen med hundarna. DM i lydnad på lördag och både Ikwil och Tova skall delta. Momenten ännu lite på hälft. Och Fifo kunde träna både lite agility och lydnad hon med.
Ingen i hallen. Inledde med Fifo och agilitykäpparna. Var efter två nät eftersom utan, lämnade hon ett par ogjorda. Namiautomaten var med och den är behändig då man inte behöver själv belöna henne då hon gjort rätt. Gäller bara att trycka på knappen då hon gjort rätt och inte då hon gjort fel.
Först alltså med två nät. Sen tog jag bort dem och Fifo kunde göra käpparna. Tyvärr blev jag för ivrig och ville ha många lyckade försök. Fick kämpa länge innan käpparna gjordes igen felfritt. Kunde ju inte sluta vid felaktiga käppar.




Efter käpparna gjorde F ännu ett par putkin och A:et. Och i lydnad fjärrdirigering: ligg-sitt-ligg-sitt.

Sen byggde vi rutan för Ikwil och Tova.

Först med Tova. Eteenmeno svår då hon inte tar avstånd från matte utan stannar före ringen. Idag blev hon dock ett par gånger och stå där. Borde inte ta om momentet om det går bra på första gången. Rutan hittades bra. Söker sig lite väl nära banden.

I fjärrdirigering kom hon kanske en halvmeter framåt . Gjorde dock alla byten fastän vi gjorde dem nära ena dörren.
I inkallningen anar hon det första stoppet. Glömde helt vilket kommande jag har vid det andra och T sprang igenom. Då jag tog det på nytt, klarade T också att lägga sig.
I zetat ville T inte sitta utan stod istället. Helt tydligt lyssnade T inte på matte.

Efter Ikwil. Samma problem med henne. "Eteenmeno" förvandlades till att springa mot rutan då matte tog om momentet. Och Ikwil ville också lägga sig i hörnet av rutan. Helst med ena tassen utanför. Men annars ser det bra ut. På lördag hoppas jag att Ikwil också lyssnar på matte och lyckas på första gången.
Fjärrdirigeringen lite bättre med Ikwil. Rör sig inte så långt framåt.
I zeta inga problem.
Inkallningen lyckas också relativt bra. Ev. lite långsammare vid första stoppet.
Lite följ också med I. Svårigheter att hållas rak då vi skall backa. Borde säkert träna det här också med Fiolla.


Förväntansfull och lite spänd redan inför lördagen. 7 ekipagen i DM på lördag. Och JAG tävlar med två hundar. Båda ännu lite på hälft. Iksu har haft en lydnadspaus på nästan 2 år. Och Tova nästan ettårs tävlingspaus.

Efter träningen till skogen på liten promenad. Alla verkade nöjda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar