onsdag 23 oktober 2019

Rasmästerskapet i lydnad i Janakkala 19.10.2019

Domare Harri Laisi.

Tova korades till schapendoesmästare i EVL-klassen. I klassen också en annan schapendoes,men för en gångs skull var Tova bättre. Första resultatet för oss i evl. 209p och 3-pris.
Evl-klassen i två delar. Tack till Ritva som filmade oss.

Momentens ordningsföljd:

Del1:

Del 2:I tunnarin bestämde sig Tova för att lägga sig bredvid liikkurin och äta på pinnen. Första gången som fröken hittar på något sådant. Men hon hittade den egna pinnen.
I kaukot var Tovas uppmärksamhet ibland någon annanstans än hos mig.
I zetat lade sig hon sig i första ställningen fastän den borde ha varit sitt.
"Kukka" klarade hon av att runda, men sen tog rutan hennes uppmärksamhet och eftersom vi hade också högra apportören att hämta, vållade det problem. Dagens enda nolla kom här.
Följ har varit mycket bättre. Domaren sade också det här. Att börja med långsam takt, lämpar sig inte för oss. Kommer inte i gång utan fortsätter sedan i samma takt.
Ohjattu klarade hon av, lite långt blev hon från "tolppan". Vet inte om hon ens var innanför ringen.
Hoppades att Tova skulle få den högra apportören att hämta eftersom vid den vänstra var vid öppningen i staketet, men klart fick vi den vänstra. Som tur vållade den inte ändå något bekymmer.
"Eteen" och rutan var också lite si och så. Vid eteen drog hon sig mot höger förbi och då jag flyttade henne lite, använde jag säkert för många kommandon. Men fick henne innanför. Då hon sen lade sig i rutan, var hon också nästan utanför.
Vid inkallandet stannade hon nog, men mycket långsamt. Kanske ändå första provet då hon stannade båda.


Tovas betyg:


Träningslistan blev längre:
- korrigering av "eteen"-placeringen
- skickandet till "tolppa" så att hon är fast i den
- platsen i rutan
- "kukka" också att rutan är nära

Nöjd med:
- att kukka hittades
- eteen "lyckades"
Fiolla deltog också i nybörjarklass. Främmande hall och uteblivning av belöning blev för mycket. Totalt bara 148 p. Video kommer ev. senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar