lördag 26 oktober 2013

Harrastusuutisia maailmaltaKun emme itse ole päässeet harrastamaan kunnolla niin on pakko hehkuttaa perheen suorituksilla.
Ransu (Hästängens Allting Vill Jag Ha) kävi viime lauantaina (19.10) ekoissa virallisissa tokokisoissa Janakkalassa. Ransu&Ilona saivat kisoista 171 p ja hienon 1-tuloksen. Tuomarina oli Juha Kurtti. Olen tosi tyytyväinen Ransun&Ilonan suoritukseen sillä Ilona ei varsinaisesti ole aikaisemmin tokoillut noin tosissaan kuin nyt ja jostain syystä hän on innostunut lajista. Ransu oli eka Hästängens-koira joka on osallistunut virallisiin tokokisoihin. Saas nähdä kuka ehtii ekana virallisiin agilitykisoihin.
Viime sunnuntaina Jeccu (High Volts I Am A Hooligan) aloitti kisaamisen virallisissa aksakisoissa. Jeccu&Tuija saivat tuloksiksi 10 vp ja hyl. Yllätin Tuijan menemällä ilmoittamatta kisapaikalla seuraamaan heidän suorituksia. Hyvin meni. Näki et Jeccu on vielä kokematon.
Tänään sekä Jeccu että Jippo osallistuivat Lahden kv-näyttelyyn. Jeccu oli VSP ja sai myös Cacibin.

Tytär Jippo päätti päihittää isänsä ja hän oli sitten ROP ja sai myös Sertin. Jiposta kruunattiin myös ROP-junnuksi.

Jipon arvostelu: " 15 months old. Excellent type and size. Feminine head, well shaped. Lovely thin ears. Large round eye. Lovely expression. Scissors bite. Excellent lightly built body. Fine bone. Large feet. Good angulations. Excellent coat structure. Light movement."

Kuva Rop-kehästä. (Kuvaajana: Tessa Rosenlund):


Rop-kuva:


Kasvattajana saan olla tyytyväinen sekä kasvattieni menestyksestä että siitä et valitsemani uros Ikwilille on sekä nätti että pärjää harrastusrintamalla. Vielä saan odottaa milloin Jeccu pääsee virallisiin tokokisoihin.Viime maanantaina Ikwil pääsi pitkästä aikaa aksatreeneihin. En itse vielä uskalla juosta joten seurakaverini Jaana R sai luvan viedä Ikwiliä treeneissä. Hauskaa niillä oli ja kuulemma I liikkuu paremmin Jaanan kuin mun kaa. Olin niin tyytyväinen kun I ei välittänyt minusta vaikka istuin radan reunalla.Viime torstaina sekä Tova että Ikwil palasivat tokokouluun. Tova oli innokas kuin vappupallo. Tauon aikana Tovan läksyt on jäänyt tekemättä ja se mm. näkyi seuraamisessa, jossa T irtosi aika paljon mun sivultani. Kun kävelin tooosi hitaasti, ja tämä sattui aika paljon jalassani, hän kuitenkin skarppasi ja meidän meno oli lopuksi ihan ok. Kaukoissa maahan-istu-maahan, hän oli aika pätevä. Luoksetulossa hän jopa pysyi paikallaan ja ampaisi kovaa vauhtiin kun sai luvan tähän. Paikallamakuussa hän myös pysyi vaikka vieruskaverilla oli vaikeuksia maassapysymisessä ja menossa. Pääsin pari kertaa palkkaamaan Tovan kun hän makasi paikallaan.Ikwilkin oli innoissaan. Paikkamakuussa hän oli kuulemma pitänyt etutassut ihan paikallaan eikä ollut siis siirrellyt etutassujaan niin kuin yleensä.

Ruutuun-lähetyksessä Ikwil karkasi ekan kerran agility puomille joka oli meidän vieressä. Tokalla ja kolmannella yrittämällä sain Ikwilin hienosti ruutuun joten ehkä se liike on auennut hänelle. 7 viikkoa sitten minusta I oli hokannut sen ruudun idean, saas nähdä miten jatkossa toimii.Metallinoudossa Ikwil varasti kapulalle ja vei sen sitten Saija-opelle. Tokalla heitolla palkkasin Ikwilin kun hän pysyi paikallaan eikä ryntänyt kapulan perään. Sitten hän ei halunnutkaan käydä noutamassa kapulaa. Kun lähti niin palautti sen taas Saijalle. Hassu koira. Tällaista hän ei vielä oo treeneissä tehnyt.Tunnarissa Ikwil lähti hyvin hakemaan sitä omaa kapulaa. Nuuski sitä oikeaa mut päätti sitten ottaa viereisin kapulan ja toin sen mulle. Kun käskin Ikwilin toisen kerran hakemaan "omaa" niin Ikwil kävi vaihtamassa väärän kapulan oikeaan. Eli hän tiesi mitä piti tuoda mut ei vaan onnistunut ekalla yrittämällä.Teimme kyllä muutakin Ikwilin kaa: liikkeestä istumisessa hän jäi kivasti istumaan ja hyppynoudossa hän teki myös oikein. Kaukoissa hän ei oikein maltannut pysyä paikallaan.

3 kommentarer:

  1. Hienoista vanhemmista tulee näin hienoja lapsosia. Kiva että säkin pääset taas touhuaan koirien kanssa. Ehkä pääset Iksun kanssa korkkaan voittajaluokan keväällä?

    SvaraRadera
  2. Ilona: Joo, tarkoituksena on kyllä korkata voi-luokan keväällä. Pitää vähän ottaa huomioon myös et olis tarkoitus käydä mittauttamassa Tovan jossain aksakisoissa. Omat tokokisat olisivat helmi- ja maaliskuussa.

    SvaraRadera
  3. Jeccu pääsee ekaan tokokokeeseen joulukuussa, tänään juuri ilmosin. IIIIIK!

    SvaraRadera