måndag 18 juni 2018

FM-tävlingarna 16-17.6.2018

Tävlingarna ordnades i Vanda, Myrmäki. Platsen var som gjord för stora tävlingar. Fanns läktare på båda sidorna om planen och därifrån såg man nästan alla banorna på samma gång. I den ena läktaren fanns också mat- och dryckförsäljning. Dit var vi inte ändå eftersom hundarna inte var välkomna dit. Vi satt mest i den andra läktaren.
Ikwil deltog båda dagarna. På lördag i KKS-medilag tillsammans med Messi, Jesper och Bandit. Bandits matte hade sjuk fot så han ersattes av Vertti. Tyvärr var det bara Jesper och Vertti som gjorde resultat i laget så vi placerade oss inte.
Hela helgen var superhet, termometern visade hela tiden över 20 grader. Som tur fanns det skugga och möjlighet för hunden att svalka sig i badkar. Där trivdes Ikwil.

Vår bana från lördagen. Efter ringen var det meningen att hunden inte skulle springa in i tunneln. Tittade att den möjligheten fanns, men under bekantningen och banan glömde jag det. Och dit sprang ju Ikwil.På söndag startade jag och Ikwil 5.30 från Kotka för att hinna till bekantningen kl 8. Startade som nummer 20. Banan såg ok ut, men efter hinder nr 14 fanns det en möjlighet att hunden skulle hitta tunneln.
Ikwil bestämde sig i starten att inte vänta på mattes startsignal utan istället nästan gå förbi första hindret. Första tunneln förde jag inte I ordentligt utan hon kom bort från den. Riktningsbytet efter hinder nr 14 gick så bra att jag "glömde" hinder nr 15 och Ikwil hoppar det hindret fel väg. Fortsätter som om inget hänt. Ikwil är ändå bäst och i mål får hon massor med godis och beröm.

I mediklassen deltog ca 250 hundar. Bara de 40 snabbaste som gjorde nolla kom till finalen. För det krävdes en hastighet på 4.56 m/s. En hastighet som vi sällan klarar av med Ikwil.

Vårt deltagande i stora tävlingar lär vara här. Nästa år är Ikwil redan 11 år och borde mätas före FM-tävlingarna.
Blir ett par års paus för mig i FM-tävlingarna. Tror inte att Tovis någongång tävlar i dem. Och sen någongång är det Fiollas tur.

Vår bana filmad från läktaren:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar