måndag 7 januari 2019

Agility Vanda 6.1.2019

Årets första agilitytävlingar. Domare: Esa Muotka. Alla banor minst 200 m. Bara en bana i hallen, så det var bara att springa. Lång springsträcka på hoppbanan och den slutade dåligt då T inte kunde göra ringen. Ribborna på 50 cm. Skulle säkert inte tävla på denna domares banor om jag hade t.ex en liten hund som inte skulle vara van att hoppa höga hopp.

Första banan. Med vår femma placerade vi oss på tredje plats. Bara en nolla på den banan och den gjordes av en annan schapendoes Tosca. Vet inte vad jag borde göra åt kontakterna. Skulle inte vela ta bort Tova från banan om hon hoppar över kontakterna, men det börjar snart vara ev. det enda sättet att få henne att göra dem.


Andra agibanan. Blev lite efter Tova och det ledde till hyl på slutrakan. Ett antal fel också före det.


Hoppbanan. Svåraste stället var just före de sista putkina. Vet inte varför T inte gjorde ringen. Misstänker att publiken bakom den var för mycket. Men eftersom vi skall nästa lördag igen o tävla till samma hall, tänkte jag att hon måste göra ringen. Hon hade ju gjort den på de två föregående banorna så något konstigt var det med den. Suck.

Saldot igen 5 och två hyl.

2 kommentarer:

  1. Hemmetin pitkät rada ja paljon takaakiertoja. Onneksi se osaa ne hyvin. Hienot kepit kahdella ekalla radalla ja upeaa menoa. Kontaktit ovat kyllä vielä vaiheessa. Viimeisellä radalla Tovalla meni pasmat sekaisin ja se ei enää keskittynyt. Mutta kaksi mainiota rataa hyvällä vauhdilla joka tapauksessa.

    SvaraRadera
  2. Taas tuntuu siltä et kunhan planeetat ja kuut ovat oikeilla paikoilla niin Tovis tekee puhtaan radan.

    SvaraRadera