onsdag 1 maj 2013

Lahti kv 28.4.2013Sunnuntaina 28.4.2013 oli Lahdessa kv-näyttely.

Tuomarina oli: Rony Doedjns, Alankomaat.


Paikalle tuli 6 junnua (Senna, Metku, Ransu, Jippo, Ami ja Tova) Hästängens A-pentueesta ja meillä olis siis mahdollisuus kasvattajaryhmään. Kasvattajaryhmän nimi ei ollut luettelossa eli pääsimme vähän yllättämään muita. Kasvattajaryhmään oli myös ilmoitettu Lumikuono-kenneli.

Sain kasvattajaryhmänumeron vasta paikan päällä sillä järjestäjille oli sattunut vahinko eivätkä olleet huomanneet ruksin kasvattajaryhmäruudussa.


Olin näyttelypaikalla ajoissa. Niin oli myös Ami perheineen. Myös mun isääni oli ajanut paikalle.

Junnu-urosluokassa oli 4 koiraa. 3 Hästängens-kennelistä ja yksi Swifty´s kennelistä. Peikko ei saanut eriä joten luokkavoitto oli menossa jollekin Hästängens-koiralle.

Ransua sijoitettiin sitten junnuluokassa voittajaksi, Metku toiseksi ja Sennan oli tyytyminen pronssisijaan.

Sitten oli jännitettävä miten urosten muissa luokissa meni.

Pentujen iskä, Jeccu, osallistui myös ekan kerran valioluokassa. Jeculla oli kevättä rinnassaan ja mm. piehtaroi mattoa vasten. Mut Jeccu voitti kuitenkin valioluokan, saaden erin ja myös sa:n.

Parasuros-kehässä oli siis poika ja iskä vastakkain. Mukana oli myös nuorten luokan voittaja, joka oli ollut menestyksekäs joulukuun näyttelyssä Messarissa.

Yllätyin kyllä kun Ransua ja Ilonaa ohjattiin ykköspallille ja Ransu, vajaa 10 kk oli siis paras uros saaden myös sertin. Vahinko et hän oli aivan liian nuori saamaan cacibin, mut niitähän ehtii myöhemminkin saada.

Jeccu sijoittui kolmanneksi ja sai vara-cacibin. Poika oli siis päihittänyt isänsä.


Ransu:

"Kaunis uros, erittäin hyvät mittasuhteet ikäisekseen, tyypillinen ylälinja, iloinen hännän käyttö, erittäin kaunis pääprofiili, kaunis ilme, iälle tyypillinen karvanlaatu, joustavat liikkeet, hyvä temperamentti ja esiintyminen." Eri1, sa, PU1, Sert, Vsp. Rop-junior.


Metku:

"Mukava uros, hieman pitkä silhuetiltaan, tarvitsee vähän lisää korkeutta jalkoihin, kaunis pää, ihana kallo ja kuono, tummat silmät, tyypillinen runko, riittävän kevyt luusto, korkea hännän kanto, mukava turkin laatu, liikkuu tyypillisesti." Eri2


Senna:

" Male of good size, I´d prefer lighter bone, fair proportion, needs improve on the move, correct head with good skull & muzzle, typical struction of coat, a bit springy movement, nice temperament"

Oma käännös (jotkut sanat oli vaikeaa kääntää):

"Hyvän kokoinen uros, suosisin kevyempää luustoa, kohtuulliset mittasuhteet, liikkumisen tarvitsisi parantua, oikea pää, hyvä kallo&kuono, tyypillinen karvanlaatu, hieman joustavat liikkeet, hyvä temperamentti". Eri3Paras uros kehän jälkeen sain monta onnitteluja sellaisilta ihmisiltä joiden kaa en oo edes kauheasti puhunut. Tietenkin Ransun menestys lämmitti mieltäni.


Sitten oli vuorossa tytöt.

Narttujunnukehässä oli yhteensä 6 koiraa, joista kolme ekaa olivat Hästängens-kennelistä.

Jippo oli tyylikäs ja tuomari oli pussannut häntä päähän. Tuijaa hän ei kuitenkaan pussannut. Ei ainakaan niin et oon saanut tietää siitä.

Mun veljeni esitti Amia. Se pari tarvii vielä vähän treeniä sillä Ami ei oikein ollut elementissään. Seuraavassa näyttelyssä Amia esittää varmaan joku toinen. Toivon et veljeni jaksaa treenata vähän näyttelykäyttäytymistä Amin kaa.

Tova esiintyi minusta ihan ok, ja hän piti häntäänsä aika alhaalla.

Jippo voitti sitten luokkansa, Tova oli toinen ja Ami neljäs. Vain Jippo junnunartuista sai erin.

Jippo sijoittui sitten lopuksi parasnarttu-kehässä toiseksi ja hän hävisi vain yhdelle valionartulle. Jippo sai siis myös sertin.


Jippo:

"Erittäin kaunis narttu, ihastuttava koko ja mittasuhteet, tyypillinen luusto, hyvä runko, tyypillinen ylälinja, hyvä turkinlaatu ikäisekseen, erittäin iisi muuveri, ihastuttava luonne ja esiintyminen." Eri1, sa, PN2, Sert


Ami:

"Hyvä tyyppinen ja kokoinen narttu. Tarvitsee vielä enemmän kaulaa ja kehätottumusta. Oikein hyvä pää, mut hän ei ole kehässä iloinen. Tarvii käyttää häntänsä enemmän. Tyypillinen karvanlaatu ja väri. Tarvitsee enemmän aktiivista ja joustavaa (sprinky) liikkumista. " EH4


Tova:

" Hyvä tyyppinen ja kokoinen. Hänellä on liian pyöreä ylälinja. Erittäin hyvä pää, tyypillinen kuono&kallo. Hyvät silmät&pigmentti. Tyypilliset etu- ja takakulmaukset. Erittäin hyvä turkinlaatu. Vois olla vähän enemmän kaulaa. Tyypillinen liikkuminen. " EH2Ikwil esiintyi valio-luokassa. Hän sai siitä myös eh:n, eikä hän kyllä liikkunut niin hyvin kuin olin toivonut. Luulenpa et hän saa jatkossa keskittyä enemmän aksailuun kuin näyttelmiin. Erkkariin hän varmaan osallistuu. Muut valionartut saivat erin.


Ikwilin arvostelu:

Toivoisin hieman pitempiä jalkoja, vaikuttaa vähän liian pitkältä. Kuono vois olla lyhyempi. Erittäin hyvät silmät&pigmentit.Tyypilliset etu- ja takakulmaukset. Oikein hyvä karvanlaatu, iloinen tempperamentti. Liikkuminen vois olla enemmän "paralell". Oikein hyvin esitetty.


Rop-kehässä oli vastassa Ransu ja valionarttu. Valionarttu vei pidemmän korren ja oli ROP. Ransusta tuli siis Vsp. Ei mikään pöllömpi suoritus sekään.


Näyttelyssä valittiin myös Rop-junnu. Tästä tittelistä kisasi siis sisko ja sen veli: Jippo ja Ransu. Ransu vei tämän kisan ja hän pääsi siis myös "isoon kehään" mutt siellä ei tullut menestystä.


Hästängens kasvattajaryhmässä osallistui: Jippo, Ransu, Metku ja Senna. Kehätoimitsijoilla meinas mennä pakka sekaisin kun yhtäkkiä ilmoitin et on toinenkin kasvattajaryhmä. Ilmoitin koirien numerot heille ja siirryin Ikwilin kaa Lumikuono-kasvattajaryhmään.

Jotenkin mun fiilikset siinä vaiheessa olivat vähän sekaisin. Tunnustan: henkisesti olin kyllä enemmän Hästängens-koirien mukana kuin Lumikuonolaisten. Onneksi Tuula, Lumikuono-ryhmän "vetäjä" ymmärsi minua ja hän sanoi mulle et voitan kuitenkin kävi miten kävi.


Hästängens-ryhmä oli kyllä tasaisempi. Sehän on minusta selvä sillä kaikki neljä koiraa olivat samasta pentueesta ja Lumikuono-koirat olivat neljästä eri yhdistelmästä.


Hästängens-ryhmä sai vielä kp: n ja pääsi myös isoon kehään. Siellä ei kuitenkaan sijoitusta mut koirat (ja omistajat) esiintyivät tosi hienosti.


Kasvattajaryhmän arvostelu:

"Erittäin hieno ryhmä, erittäin hyvä koko ja tyyppi, erittäin tyypilliset päänprofiilit, tyypilliset mittasuhteet, erittäin hieno turkin laatu ja väri, tyypilliset liikkeet ja erittäin tyypilliset luonteet." (käännös: Tuija Laurila).


Mulla oli tosi hieno näyttelypäivä vaikkei mun omat koirat eivät menestyneet. En ois voinut kuvitella et mun kasvatit veisivät molemmat sertit.
Kuvia laitan tänne kunhan ehdin. Ainakin mulla tämä kirjoitus näyttää vähän oudolta....yritän parantaa sitäkin kunhan ehdin...

1 kommentar:

  1. Waude!
    Onnea kasvattajalle hienosta menestyksestä näytelmissä!

    SvaraRadera