söndag 9 augusti 2015

I-Hahin kisat 8.8.2015

Itä-Helsingin agilityurheilijat järjestivät eilen 8.8.2015 viralliset agikisat heidän omalla kentällään Kivikossa.
Kun katselin tulevat kisat ja ilmosin Iksun kisoihin niin en huomannut et medi3 aloittisivat kisat. Kun kisakirje tuli niin meidän eka tutustuminen olis jo klo 8. Olin saanut Marjutin ja Judynkin houkuteltu mukaan kisoihin.
Eilen herätyskello soi klo 5.15. Nopea aamulenkki kaikkien koirien kaa ja sitten kamojen pakkaamista.
Marjutin piti tulla hakee klo 6 mut kello oli varmaan about 6.20 kun IKM kaarsi paikalle. Häkki, laukut ja Iksu autoon ja sitten menoksi. Paikalla noin klo 7.30. Tosi väsynyt. Saimme auton aika lähelle kisapaikkaa mut päivän aikana kävimme kuitenkin siirtämässä sitä kauemmas. Siinä vaiheessa oli vain yks rata jäljellä. 
Kotkassa satoi kun lähdimme kotoa mut paikalla oli poutaa. Ei vielä niin lämmintä sillä aurinko oli pilvien takana.
Tuomareina Marjo Heino ja Mika Moilanen.
Meidän lähtonumero 25 eli keskivaiheella ja mulla oli hyvin aikaa käydä hakemassa koiran ja katsoa muitten suorituksia.

Ekalla ja tokalla radalla tuomarina oli Marja Heino. Erikoisia ratoja sillä millään ei ollut puomia ja toisella tehtiin kolme kontaktia peräkkäin: A, keinu, A. Toinen rata oli myös muistitesti sillä putkeja tehtiin monta ja niitten välissä vain yks hyppy joten piti muistaa minne oli menossa. Tutustumisessa meitä oli kuitenkin yli 40 ja aikaa vain 5 minuuttia joten ei oikein päässyt putkien lähelle katsomaan linjojaan.

Ekalla radalla oli ongelmakohta kepeille vienti. Aika moni koira meni sisään toisesta välistä. Loppusuora kun aukeni niin Iksu kiihdytti vähän nopeammin kuin minä. Ennen viimeistä hyppyä Iksu meinasi kiertää viimeistä estettä mut onneksi sain sen tekemään sen vikankin hypyn. Eli nolla tältä radalta.

Toinen rata oli katastroofi. Luulin ensin et muurinpalikka putos, siks katson muuria kun olemme kepeillä. Sitten luulin et Iksu ei tehnyt viimeistä keppiä, siks näyttää videolla siltä et olen uusimassa keppejä. A:n jälkeen sain melkein Iksun väärään päähän putkesta. Sitten kuulin vielä jotain ääniä radalla, ihan kuin jokin rima olis pudonnut. Maalissa piti vielä varmistaa ettei tokavika rima pudonnut. Mut tämäkin oli nolla eli tuplanolla oli plakkarissa.

Viimeinen rata oli hyppyrata ja tuomarina Mika Moilanen. Rata näytti ihan ok. Muutama vaikea kohta lopussa sillä siellä oli vähän enemmänkin hyppyjä ja jos koira ei tuu mukaan ohjaukseen niin oli monta vaihtoehtoa seuraavalle hypylle.
Tämä oli minusta ehkä päivän paras ratamme. Mitään ei ollut hävittävää joten rennoin mielin pystyi etenemään. Yllätyksekseni tästäkin tuli nolla. Eli TRIPLANOLLA! Wau. Viimeisestä triplasta on jo kulunut kolme vuotta. Se omassa hallissamme.
Emme päässet palkinnoille. Helsingissä taso on niin korkea et pitää kyllä ylittää itsensä et
pääsis palkintopallille.


Foto: Ida Alexandersson

Foto: Ida Alexandersson


"Kotimatkalla" vain 11 kätköä. Olisin halunnut kotiinpäin vähän aikaisemmin kun minua kävi sääliksi Adaa ja Tovaa.

Kätköillessä Ikwil ja Judy pääsivät välillä uimaankin.


 Käytiin vielä matkalla syömässä. Kotona olin joskus klo 19 jälkeen. Huh. Pitkä päivä. Onneksi Ada ja Tova olivat pärjänneet aika hyvin. Kauhea hätä Tovalla oli.
Illalla olin kyllä ihan poikki. Vaikeaa uskoa et tripla on totta. Onpa mulla hieno kiva kiltti kisakoira.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar