lördag 6 oktober 2018

Tova i Sibbo 6.10.2018

Dags för Tovas premiärtävlingar i klass 3. Starter först på eftermiddagen så jag försökte sova länge på morgonen. Lyckades inte eftersom Ikwil var orolig och jag hade konstig känsla i magen. Visste inte om den berodde på nervositet eller ev. på näringsbrist.
Efter morgonmålet lättade känslan lite men hade också huvudvärk. Bestämde mig för att bara ta Tova med på tävlingsfärden. En tik med löptid vållar tillräckligt med problem. Dessutom starterna rel. nära varandra så jag skulle inte ha haft tid med F. Bra beslut.
Eftersom Tova hade löptid, fick hon inte vistas inne i hallen mer än nödvändigt. Och då med byxorna på. Jag behöll också mina byxor på under banorna. Tova var tvungen att ta av sig sina.
Både macxina och småmaxina bekantade sig samtidigt med banorna.
På första banan var Martti Salonen domare. Har någongång varit på hans banor och gillade dem inte. Samma känsla också idag. Under bekantningen funderade jag faktiskt vad jag gjorde där. Bestämde mig för att försöka göra det bästa av situationen....lyckades redan vid hinder nr 3 diskvalificera oss...problem också på resten av banan...ingen video publiceras från denna bana.

Sen domarbyte...huh. Salonen byttes ut mot Sari Mikkilä, som var den domaren som en gång mätte Tova till medi.
Hoppbana.
Ett par knepiga ställen på banan, men såg annars ok ut. Mest fundersam vid hinder 4. Valsar är inte min passion. Och hinder 10 kunde föras på många olika sätt. Största delen av hundarna diskades just där eftersom hundarna bongade den kortare putkin istället för den längre. På slutet var det bara att springa. Och i mål kändes det som om jag hade sprungit så hårt som jag bara kunde. Direkt ut på gården för att belöna Tova. NOLLA! Vår andra bana i 3-klass och genast nolla. Placering femte.  Hastighet 4,35 m/sSen igen en agibana. Samma domare. Denna gång var de svåraste ställen före A:et och mellan gungan och bommen. Men Tova klarade av dessa galant och i mål gick vi in på första plats. Sprang igen direkt ut på gården. Kvar i klassen bara ett fåtal hundar. Det sista ekipaget sprang en snabbare nolla och segrade. De fick agilitycertifikat och blev champion. Tova på andra plats. Vi hade gjort DUBBELNOLLA i vår premiär i 3-klass.
Hastighet: 4,07 m/s. Bommen ganska långsam men ville säkra den.


Kan inte ännu heller tro att dubbelnollan är sann. En sådan behövs för FM-tävlingarna nästa augusti. Nu blir det bara att jaga de andra nollorna.

Hem igen kom vi ca 8½ timme efter starten på morgonen. Ikwil och Fiolla hade underhållit sig med att bl.a. äta en av mattes handskar. Blir ev. att besöka handskbutiken någon dag.

1 kommentar:

  1. Tova on niin valmis kolmosen kiemuroihin. Onnea molemmille. Tupla - melkoinen korkkaus. 😍

    SvaraRadera