måndag 22 januari 2018

Agility Vanda 20.1.2018

Igen tävlingsdags med Tova. Denna gång fick maskoten Fiolla stanna hemma eftersom vi åkte med Marjut och Noora. Med sig hade de både Terra och Nova och flera hundar skulle inte riktigt ha tryggt rymts med i bilen. Och de tidigare gångerna har Fiolla inte fått göra något i hallen, utan bara varit i buren. Och denna gång skulle tävlingsdagen inte bli så lång. Tänkte att vi vore hemma vid 20-tiden.
Tävlingarna inleddes med fyra banor för 3-klass. Samtidigt på två banor.
Vår första start enligt planerna först kl 16.35 och den andra kl 17.10.
Vi startade tidigt för att hinna också med en geogömma på ditvägen. Framme lite före kl 16 så vi hann bra på uppvärmningspromenad.
Första banan var agilitybana och domare Marja Lahikainen. Tova har en Luva från hennes bana.
Ribborna 40 cm.
Suck. Tova kunde inte igen göra kontakterna utan hoppade från A:et. Hon rymde från käpparna och gjorde putki dvs hyl från den banan. Vi gjorde om käpparna och hon gjorde inte heller då de till slut. Bestämde mig för att fortsätta banan.

Hoppbanan var ordentligt försenad. Vid start skulle man också tydligt meddela sitt nummer eftersom arrangörerna hade haft svårt i 3-klass att ge rätt resultat åt rätt hund.  Domare på denna bana en ny domare: Jessi Landen.
Tovis var hurtig som vanligt och pga att min blick förflyttade sig, sprang hon förbi ett hinder och hoppade fel hinder innan jag hann reagera. Hyl alltså också här.


Efter banan på promenad med hundarna. Efter det hann Marjut och Terra vara på prispallen och sen väntade vi på Nooras och Novas prisutdelning. Då den inte kom, åkte vi hemåt. På hemvägen fick jag meddelade av en kamrat från föreningen att de hade glömt att dela ut de prisen. Vi trodde att vi missade den då vi var på promenad. Nåja, Noora fick sina pris lite i efterskott.
Lite konstiga tävlingar, för många banor och lite för lite människor på jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar