måndag 16 juli 2018

S:t Michel 14.7.2018

Hade anmält båda tävlingshundarna till agilitytävlingar i S:t Michel. Kändes då som en bra idé att göra utfärd med hela familjen. Tova hade två banor och Ikwil tre.
Men veckan var supervarm och värmen skulle fortsätta åtminstone hela helgen. Lite tänkvärt att åka med alla tre hundar på lång tävlingsresa. Undrade hur de och jag skulle orka.
Väckning kl 5 och start före kl 6. Tovas banor ca kl 8.30 och 9.40. Ikwils första kl 13.30.
Domare: Arto Laitinen och Jouni Kautto.
På plats ca kl 8. Fick bilen delvis i skugga.
På morgonen ganska lite folk på plats. Fick en från vår förening att videofilma Tovas hoppbana. Harmfullt vägran och sen hyl. Tog risken och blev i början på "fel" sida. Många förare bytte sida vid efter hinder nr 4 och var sen sena vid följande två hinder. Nöjd över Tovas fart och iver. Vi har inte tränat på länge, kanske det var det som gjorde att jag inte hade höga förväntningar.

Tova bana1, hyl:


Efter första banan hann jag inte göra så mycket med hundarna. Såg till att de hade vatten och att de inte flämtade så mycket.

På andra banan var det nolla ända tills vi kom till käpparna. Hade redan hunnit tänka tanken att bara käpparna går fint så borde det bli en nolla. Jo, jag vet, man borde inte tänka så här. Tova gjorde början av käpparna rätt, men sen fick hon någon doft i nosen och stannade upp. Då jag sade på skarpen att hon skulle koncentrera sig, visste hon inte mera vad käpparna var. Suck. Men fin bana också den här. Nollan var mycket nära. Glad över hur Tova gjorde sina båda banor.

Tova bana2, 10 fp + övertid:



Efter Tovas banor var det tid för lite vila. Nära tävlingsplatsen fanns det en bäck med strömmande vatten. Där var mina hundar och bada och det svalkade dem lagom mycket. Ikwil hade gärna blivit där och ligga, men andra hundar ville också komma dit.
Lite vägkost i bilen mellan banorna. Termometern visade ca + 32. Köpte ett"folielakan" som går att ha på framrutan i bilen. Gav skugga inne i bilen och gjorde att solstrålarna inte värmde upp bilen så mycket.


Ikwil bana1, hyl:


Ikwil bana2, bara slutet av banan, 5 fp + övertid :


Ikwil bana3, 5 fp:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar