söndag 16 juni 2019

Kouvola 15.6.2019

Två starter för alla klasser i Kouvola. Som domare i 1-2 klass var Salme Mujunen. Salme mätte Tova till maxi för länge sedan så vi har inte riktigt tyckt om henne efter det. Men då Tova steg till 2-klass just på Salmes tre banor, är hon väl helt ok. Inga sådana planer med Fiolla igår. Tänkte att det vore kiva om hon hade ens lite fart och kunde göra käpparna.

Fiolla hade ännu löptid, så hon fick starta från mattan. Mattan var så lätt att den ville blåsa iväg, därför står en funktionär på den. 

Första banan. Lite konstig start. Skarp sväng efter längdhoppet. Förstår inte riktigt varför det kom en vägran vid putkin. Men vi var ändå tredje på denna bana.

Andra banan hade en trevlig sluraka. Första gången som Fiolla blir på A:et och kollar över publiken. Lite väl mycke tid går här. Vägran vid följande hinder. Lite problem vid käpparna. Annars bra bana. I mål troligen som fyra.


Som tur var det inte så varmt på tävlingsstället. Efter Fiollas banor, fick vi vänta länge på Tovas banor.
3-klass hade som domare: Markku Kaukinen, en domare som jag försöker undvika så mycket som möjligt. Långa banor och borde ha hög fart från början till mål.

Svåraste stället på första banan var vid käpparna då de slutade nästan inne i tältet. Vi lyckades hylla före det då Tova stack in sitt huvud i första putkin efter att hon redan gjort den en gång.


Sedan väntade vi igen ca 2,5 timmar på sista banan. Och den verkade nog vara supersvår.
Inte många nollor eller resultat med de mindre hundarna. Största problemet i början och vid putkin efter bommen. Hoppet däremellan gjordes lite lättare åt medina och maxina.

Tyvärr fick jag inte Tova att göra käpparna helt rätt på första försöket. Därmed fick vi 5 fp + lite övertid. Två nollor och vi var på fjärde plats.


Startade hemifrån ca kl 11 och kom hem igen ca kl 22. Stackars liten Ikwil som fick vara hela dagen ensam hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar