lördag 9 november 2019

Fiolla lydnad i Kotka 9.11.2019

Fiolla var också anmäld till officiella lydnadstävlingar i Kotka 9.11.2019. Domare: Vesa Kallio och "liikkuri" Anu Perttonen.
I nybörjarklassen deltog 9 hundar. Fiolla startade som nummer två. Först de enskilda momenten och som slut, platsliggandet. Bredvid Fiolla en släthårig retriever och en belgisk vallund.

Tova hade tävlat på morgonen och efter att jag varit hemma och bytt hund, var det dags att åka tillbaka till hallen med Fiolla.

Träningarna inför tävlingarna hade kunnat gå bättre. Fiolla tycker inte alls om då hon inte får belöning efter att hon gjort något och detta syns främst i följ. Då hon inte vill följa, så gör hon inte det. Hon går bakom mig och visar sin åsikt om lydnad. Och vet inte vad jag skall göra.

Idag var Fiolla sig själv igen före hennes prestation. Hade extra goda namin i fickan, men de hjälpte inte ens mycket. Allt ok före följandet. I ligg vid följ, redan lite problem med att följa matte. Men lade sig trots att hon inte ute på gården velat lägga sig ner.
Följ helt katastrofalt. Men domaren sade att han funderade mellan 0 eller 5 och gav denna gång 5 fp.
Totalt fick Fiolla ihop 171,5 p av 200. Hennes placering var 4/9 och det var hennes första 1-pris. Hon stannar nog ännu åtminstone en tävling var i nybörjarklassen eftersom hennes följ är så dålig just nu. Måste få henne att bli tänd av det momentet, det är ändå i framtiden ganska viktigt moment. Och då hon inte ännu kan momenten i öppen klass, är det lika bra att fortsätta i nybörjarklassen.

Video (tack Jaana):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar