fredag 29 juli 2022

Repovesi 28.7.22

Trots att jag bott över 20 år i Kotka, har jag aldrig förut besökt Repovesi som ligger en bit ovanför Kouvola. Tar dryga timmen härifrån att åka dit. Nu bestämde jag mig för att åka dit med mina hundar. Försökte få någon bekant med mig, men då ingen ville komma, åkte jag helt själv med hundarna dit. Bra beslut. Massor med vägkost i ryggsäcken och hundarnas selar med mig. Repovesi är nationalpark och hundarna borde vara kopplade. Lite besvärligt men förstår det. 
Framme ca kl 11 och där var också ganska mycket annat folk. Gick Ketunlenkki med ett par avstickare pga geogömmor på två berg.

Var lite spänd på hur vi skulle ta oss över bron. Ingen panik...Hann inte ta några bilder från bron. Flickorna hade fart på över.



 Dit upp skulle vi. Upp på Katajavuori dvs Enberget.

 

Trapporna gick också ganska bra. Lydi hade problem vid halvvägs och jag bar henne en liten bit. Tova var redan då nästan uppe.

Vyerna från det andra berget ca 115 m ovanför havet. Här åt vi vår lunch.


Vid ett ställe måste man över ett sund. Var lite spänd hur det skulle gå, i synnerhet om jag själv måste dra flottan över. Som tur var där andra som skötte det jobbet. Flickorna fick beröm då de var så lugna.

Sista biten till bilen.

Ännu ut på en brygga för att njuta av utsikterna. Ville också pröva hur Lydi beter sig på brygga. Ingen panik här heller. Tova njuter...

Lyckad resa. Länken ca 3,5 km lång och vi gick ca 10 km. Tre längre pauser på vägen. Hundarna fick blöta ner sig med jämna mellanrum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar