måndag 17 juni 2013

Sm-kisat 15-16.6.2013

Ikwil oli varakoirakkona KKS:n medijoukkueessa sm-kisoissa Kirkkonummella. Kaikki muut koirakot olivat kisaamassa joten Ikwil jäi päiväksi kotiin lepäämään. Mukanani otin Tovan kun lähdin kisoihin. Lähtö Pyhtäältä tapahtui jo klo 7, joten mietin kyllä aamulla pari kertaa olenko viisas kun lähden vapaaehtoisesti matkaan. Anu, yks naapureistani, lupasi käyttää Ikwiliä ulkona päivällä joten minulla ei ollut huolta hänestä. Ada oli koko viikon Lotan luona Porvoossa.
Paikan päällä roudasimme tavaramme puitten alle ja viritin häkin Tovalle. Kisakenttien reunoille ei saanut viedä koiria joten Tovan oli tyytyminen häkkielämään. Minusta hän suoriutui siitä ihan kivasti, en edes huomannut et hän olis siellä huutanut. Välillä kävin ulkoiluttamassa häntä ja hän oli minusta aika tyytyväinen kohtaloonsa.
Kisapaikalla oli monta tuttua ja oli kivaa olla kannustamassa muita schapeja sekä tuttuja. KKS:n medijoukkue sijoittui 10/67 joten menestyi ihan kivasti vaikkei me oltu radalla.
Lähdimme kotimatkalle mini ja medijoukkueitten kisojen jälkeen. Kotona olin joskus 20 maissa.


Sunnuntaina oli siis Ikwilin vuoro. Olin sopinut Marjutin kaa et menisin hakee heitä n klo 5.30. Herätys siis klo 4 jälkeen. Mietitytti kyllä silloinkin. Matkalla Kirkkonummelle veimme Tovan Lotan luo. Heitin Tovan heidän asuntovaunuunsa missä Fanny nukkui.

Kisapaikalla oltiin joskus klo 7 tietämillä ja onneksemme saimme automme ihan kisapaikan viereen. Päätin et pidän Ikwilin autossa enkä viitsinyt edes ottaa häkkiä autosta. Marjutin Judy oli myös autossa melkein koko päivän. Kävimme lenkillä tyttöjen kaa ja sen jälkeen ei ollut muuta tehtävissä kuin odottaa. Minua jännitti ihan pikkasen. Rataa rakennettiin. Tuomarina oli kokenut Anne Savioja, joka on tunnettu tiukoista ihanneajoista. Minä&Ikwil tutustuimme ja kisasimme toisessa ryhmässä. Samassa ryhmässä myös mm seurakaverit Sanna&Carlos sekä rotukaverit Tuija&Cassu.
Medien hyppyradalla oli ihanneaika laskettu 4,2m/s etenemällä, vain n 44 pääsi ihanneajan alle. 50 parasta tai kaikki nollan tehneet koirakot pääsisivät iltapäivän finaaliin.
Ennen tutustumista minua jännitti ihan pirusti. Ehdin hyvin katsoa muutaman suorituksen ennen kun kävin tutustumassa. Tutustumisen jälkeen mulla oli sellainen tunne etten ihan päässyt sinuksi radan kaa ja että voisin hyvin unohtaa minne olisin menossa. Kisassa tapahtui kyllä mulle pieni black out, onneksi siinä ei mennyt monta sekuntia ja muistin lopuksi missä mun piti olla. Putkeihin viennit arvelutti minua. Onneksi selvittiin niistä. En kyllä tiedä mistä olisimme voineet olla nopeimpia.
Meidän tuloksemme oli yliaikanolla tuloksella 2,11. Valitettavasti emme pääseet finaaliin, olimme sijalla 23 kun vielä pari ryhmää oli tutustumatta rataan. Meidän sijoituksemme oli 69. ja mukana oli 196 koiraa. Saan olla tyytyväinen suoritukseemme vaikka se finaali ois ollut kivaa kokea. Ens vuonna sitten. Ratamme jälkeen oli jotenkin tyhjä fiilis. Kisat olivat meidän päätavoitteemme, joihin olimme valmistautuneet koko vuoden keräten niitä sm-nollia. Viimeisen saimme vain n viikon ennen ilmoajan umpeutumista.

Kisoissa oli myös mukana 4 muuta schapea: Ruusu, Unna, Sohvi ja Cassu. Vain Unna pääsi finaaliin, jossa hän oli sitten agiradalla hyllyttänyt. Hyppyradan jälkeen schapesijoitukset olivat: Unna 45., Ruusu 51., Ikwil 69., Sohvi 116. ja Cassu 119. Unnalla ja Ruusulla yliaikanollat, Cassulla harmittava kosketusvirhe pituudella (Cassun tassu osui palikkoihin, jotka pysyivät pystyssä mut ääni kuului) ja Sohvilla keppivirhe.
Reissukaverin Judyn sijoitus oli 108. Heillä vitonen (kielto hypyllä) ja vähän yliaikaa.
Kuva: Henri Luomala






1 kommentar: