söndag 19 augusti 2018

Tova -----> 2-klass

Regnig förmiddag.

Hade anmält Tova till tre starter i Pyttis. Domare: Jari Helin. Hade igår i 3-klass ribborna på maximihöjd och dessutom ganska svåra banor med trånga mellanrum mellan banorna.
Videokameran slutade att fungera genast då jag skulle filma Terra och Marjut. Filmade resten med telefon. 

Förde på morgonen först Tova ut i bilen och var sen efter Fiolla och sakerna. Ni skulle ha sett Tovas min då hon insåg att Fifo också var på väg på tävlingarna. Tänkte att F också skulle aktiveras efter en tråkig dag hemma igår. Tova var av annan åsikt.

Första banan lite konstig för att vara 1-klass. Mest rädd för målrakan. Efter A:et bara ett hopp och sen via putkin och över de två sista hoppen. Vår hyl kom före det då Tova inte iddes hoppa över muren utan sprang direkt in i putkin.


Andra banan var nästan spegelbild av den första. Putkin efter käpparna fick man göra i vilken ända som helst. Beslöt mig för att ta den närmare och att se till att Tova gjorde käpparna rätt ända till slut. Bytte sedan sida före bommen. Var tvungen att improvisera efter bommen eftersom jag efter valsen inte hann dit jag ville. Bommen säkrades och så också de sista hoppen. Och i mål märkte jag att vi gjort nolla och med det steg vi till följande klass. Vägrade tro på det här tills funktionär kom och frågade om vi startar på hoppbanan. Och det gjorde vi.

Vår OIVA-bana: (OIVA=oikeus vaihtaa luokkaa)

Tova på prispallen tillsammans med Riku och Dusty.


Tävlade ännu idag på hoppbanan i 1-klass. Hade själv lite bråttom till Piia-Maarits dotters dop och hinner nog tävla i 2-klass.  Banan var svår i början och innehöll också andra spurtbitar. Tovis kom igen för hårt till käpparna och hann med en vägran. Med 10 fp var vi ändå på andra plats.



Tova steg alltså nu till andra klass. Inledde tävlingskarriären i juni 2014. Vågar inte ens räkna hur många starter det tog innan vi är i 2-klass. Vissa hundar gör samma nästan efter 3 banor. Otroligt. Tråkigt att vi inte fick någon certifikatrosett.

1 kommentar:

  1. Sun pieni liike poispäin muurista vei Tovan ohi, vaikka sitten nostitkin käden. Mutta vitonen olisi tullut joka tapauksessa kepeistä. Ihanaa, että toisella kaikki natsasi niin hyvin ja vihdoin se nousunolla tuli. Oli jo aikakin, kun niin monta kertaa se on ollut lähellä. Onneaonneaonnea.

    SvaraRadera