tisdag 7 augusti 2018

Tova i Kotka 6.8.2018

Efter en varm sommar, då man inte kunnat träna så mycket som man hade velat eftersom det på redan på morgonen var superhett i hallen, kom kylan. Just lagom till egna föreningens kvällstävlingar.

Hade anmält båda hundarna. Tovas två starter var igår på måndagen. Domare: Pertti Siimes, som i höstas hade ribborna på 60 cm för maxina och banorna var inte de lättaste.
Också igår var det ett par ställen som jag tyckte att inte hörde hemma på 1-klass banorna. Men de klarade vi galant. Istället hade Tova besvär med käpparna på båda banorna. Gjorde dem inte till slut.

Första banan är inte videofilmad. God fart och rörde kontakterna. Lämnade de sista käpparna ogjorda och rusade in i putkin som kom  efter dem. Hyl alltså och då vi gjorde om käpparna, lyckades vi.

Andra banan var hoppbana. Besvärlig början .... Superhård fart då Tovis kom till käpparna. Tänkte vid deras slut att nu gör hon dem säkert. Men nej. Fröken lämnade dem igen igjorda. Försökte få henne förbi putkin men på videon syns att Tova är mycket nära dess mynning. Om hon varit inne i den, borde hunden diskvalificeras. Men denna gång var domaren snäll och lät oss få resultat.
På resultatlistorna var vi sen på andra plats med vår femma.



Supernöjd överlag med Tovas prestationer. Full fart, men lyssnade ändå på mig. Gjorde inte egna banor.
Nästa tävlingar om två veckor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar