tisdag 14 juli 2020

Tova DM i agility 12.7.2020

Distriktsmästerskapen i agility ordnades i Imatra 12.7.2020.
Hade anmält Tova både till de individuella banorna och lagtävlingen.
Starter på eftermiddagen. Fiolla fick komma med som maskot. Varierande väder hade utlovats, packade med byteskläder och regnkläder.

Marja Lahikainen domare på individuella banorna. Trodde vi skulle börja med hoppbanan , men inledde med agibanan. Svårt ställe i början så att hunden inte skulle ta putki utan käpparna. Som tur drogs käpparna längre ifrån då medina började.

Vi startade bland de sista. Litet problem vid käpparnas inledning och därmed fick vi 5 från banan. Placering ändå kring femte, sjätte. Inga nollor från den banan.



Andra banan alltså hopp. Bra flyt ända tills tredje sista hindret, ringen. Tova har tidigare också haft problem med det hindret, nu tänkte jag ev. för mycket på det och T kom förbi. Hade också lite övertid.



Men våra två resultat på banorna gjorde att vi till slut var tredje i sammanlagda resultatet och Tova fick DM3. Vad jag minns det var min första medalj i indivuella DM-tävlingar.

Efter ett antal timmars väntande var det dags för lagtävlingen. Tova startade som tredje i KKS lillmaxilaget. De två första hade gjort resultat. Lagets tre bästa resultat räknas med.

Domare: Sami Topra. Vår start blev flygande eftersom ingen berättat att det var vår tur.
Tova lämnade sista käppen ogjord och var på väg mot följande hinder, A:et. Fick henne just och just tillbaka.Började käpparna från början och först efteråt tänkte jag att jag kunde ju bara ha gjort den sista. Här gick det sen tid åt.
Bommen som var nästsista hindret, hoppade Tova ifrån. Vårt resultat alltså 10 + lite övertid.


Men igen, laget klarade sig så bra att vi var på bronsplats. Bravo KKS.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar