måndag 21 mars 2022

Lydi är hemma

Åkte över till Stockholm på fredag 18.3. från Helsingfors med Piia-Maarit. Båten var Silja Symphoni eftersom Viking inte åkte ut den fredagen.

På vägen dit stående bord och på morgonen morgonmål för att vi hade en lång dag framför oss. Vägen till Grästorp var bra, motorväg nästan hela tiden. Ett par mindre stopp på vägen för att röra på oss lite och samtidigt söka geogömmor. Hade kollat lämpliga burkar före resan. 

På eftermiddagen var vi framme i Grästorp där Lydi med mamma och andra hundar bodde. Uppfödarna Lars och Carina bjöd på kaffe, smörgås och morotskaka. Piia blev genast förtjust i Lydi som var enda valp kvar. Efter en stund åkte vi vidare till Trollhättan för att hinna till hotellet till middagen som ingick i priset. Hotellet var: Clarion Collection Hotel Kung Oscar och var beläget alltså i Trollhättan. 

Var lite och kollade på staden före middagen. 

På morgonen också en promenad på stan efter frukosten och sedan åkte vi för att plocka upp Lydi och åka mot Stockholm. 

Denna gång var vi inte ens inne hos Lars&Carina . Lars tog bild av mig och Lydi och sedan lyfte han in henne i Piias famn. Carina sade att han lyft in varje valp i bilen då den avhämtats. 

Färden mot Stockholm gick bra. Lydi togs ut på korta promenader och hon var redan då mycket hurtig. Var tvungen att ha henne i koppel och halsband, men vållade inga problem. Hon reagerade inte heller då bilar körde nära henne. Hon låg hela resan i Piias famn och ville i något skede på bakbänken men nöjde sig med att ligga på förvaringsutrymmet mellan bänkarna. 

Vi stannade och åt hamburgare på vägen och då var hon i buren på baksätet. Där skrek hon nog, men vi var inte länge borta och äta måste vi. Hade bara ätit något litet snack på vägen.

Väl på båten Viking Glory, bestämde vi att vi kunde inte lämna Lydi ensam i hytten. Därför gick vi turvis och shoppade och såg oss lite om på båten. Verkade vara råddig.

Natten gick bra. Lydi var lite orolig och låg turvis med oss i sängen. Tidigt på morgonen var vi framme i Åbo hamn och inledde färden mot Kotka. Stannade utanför Åbo och köpte kaffe och semla. 

Framme i Kotka någongång mitt på dagen. Var först inne och hälsade på Tova och sedan togs Lydi in.









1 kommentar:

  1. Aika rehvakkaasti lähti Lydi tutustumaan Tovaan. Onneksi on sohva, tuumaa Tovis. Mutta äkkiähän ne toisiins tottuvat. Ihana raipas iloinen pikku pentu. <3

    SvaraRadera