söndag 13 januari 2013

Koiran syvin olemus


Sain jo viime syksynä Jaanalta tehtävän miettiä koirieni syvimpiä olemuksia. Olen miettinyt tätä juttua aina silloin tällöin ja yritin löytää jotain eläintä tai hahmoa mitä ne muistuttavat...Ei se ollut niin helppoa. Mitä enemmän mietin, sitä vaikeammalta tehtävä vaikutti.
Mulla oli jossain vaiheessa jokin hyvä hahmo Adalle mut se sitten unohtui.

Viime maanantaina aamulenkillä mulle selvisi ainakin mikä hahmo toi meidän junnu eli Tova on.
Hän on selvästi Peppi Pitkätossu eli ei välttämättä aina tee asioita samalla tavalla kuin on tapana. Miksi esim. kävellä tiellä kuin yhtä hyvin voi tassutella ojassa tai lumikinoksen päällä?


Tovaa kutsun välillä hömötiaiseksi, en sen takia et hän muistuttaisi tiaista vaan sen takia et toi sana kuulostaa just siltä et hömötiainen käyttäytyy samalla tavalla kuin toi Tova.

 


      





Ikwilin syvin olemushahmo(t) löytyy myös Astrid Lindgrenin hahmoista. Luulenpa et Iksu on risteytys Vaahteramäen Eemelistä ja vappuilmapallosta.

Niin kuin Eemeli, Ikwil on hyväsydäminen mut välillä sitten sattuu niitä vahinkoja kun hän yrittää mielyttää kakkia.


Ikwil muistuttaa siis myös vappuilmapalloa sillä aina kun päästää Iksun vapaaksi niin ei tiedä mihin suuntaan hän sinkoilee...joskus hän pysyy mun hanskassani, välillä lentelee minne sattuu....





Adan syvin olemus vois varmaan olla toi "Krösa-Maja" myös Vaahteramäen Eemelistä. Krösa-Maja yrittää pelotella Eemeliä ja Iidaa. He uskovat Majan tarinoita, joita on kyllä liioiteltu.






Luulenpa et Ada on ainakin vähän välillä huoli Ikwilin tekemisistä ja siksi hänessä on myös vähän piirteitä Eemelin äidistä Almasta.



Haluaisin antaa eteenpäin tätä hauskaa mutta vähän miettimistä vaativaa tehtävää Laurilan Tuijalle (Cassu, Jeccu ja Jippo) , Roimolan Jaanalle (Tessa) sekä Suurosen Tiinalle (Alma, Otto ja Kuisma).















2 kommentarer:

  1. Kiits!
    Hirmuinen pähkinä heti näin maanantaiaamuna :/

    SvaraRadera
  2. Hyvin löysit sopivat hahmot kaikille. Ikwilin vappuilmapallovertaus on kyllä todella osuva. Sellainenhan se on.
    Tämä oli kyllä hauska haaste. Ja pitkään kannattaa pohtia, sillä ei sitä välttämättä heti keksi. Olen itse tosi tyytyväinen omien koirieni alteregoihin. Päivä päivältä vahvistuu, että juuri sellaisia ne ovat kuin ajattelin.

    SvaraRadera