fredag 13 juli 2012

Adan paluu

Adahan lähti torstaina 28.6 Porvooseen missä sen oli tarkoitus olla kaksi viikkoa hoidossa kun meillä oli vähän tekemistä täällä Iksun pentujen kaa. Mulle tuli kyllä vähän itku silmiin kun mun piti jättää sen Lotan perheen luo. Ada on ollut heillä aika paljon, hän viihtyy siellä tosi hyvin. Lotan perheeseen kuuluu aviomies Anders, lapset Ida, Affe, Fanny ja Matilda. Matilda on mun kummityttöni ja hän on kuukauden Adaa nuorempi eli 9 v. Adalle oli pakattu reissureppu matkaan, reppu sisälsi mm possunkorvia ja dentastixiä. Myös ruokasanko+ruokakuppi oli mukana. Lotta on töissä Peten Koiratarvikkeessa joten arvasin et heiltä löytyy ehkä joitain nameja. Lotan jääkaapissa on myös yleensä Adalle syötävää. He asuvat maalla omakotitalossa joten Adalla on vielä enemmän paimentamista jos kaikki eivät pysy paikoillaan.

Eilen oli siis se päivä jolloin Adaa palautettiin kotiin. Lotta, Fanny ja Matilda toivat hänet kotiin. Minua mietitytti kyllä mitä mieltä Ada olis kun hän huomaisi et tänne oli muuttanut 8 pientä marsunpoikaista. Ja suojelisiko Iksu pentujaan. En tiedä vaikuttaisiko koirien käyttäytymiseen et Ada on Iksun äiti. Luulen myös et Ada aisti ennen hoitoon menoa et Ikwil haisi oudolle eli ehkä hän aavisti jotain tämmöistä.
 
Lotta ajoi pihaan ja menin yksin ulos tervehtimään Adaa. Ada oli iloinen nähdessäni minua. Sen jälkeen menin hakemaan Iksun. Ei mitään ongelmia kun äiti sai tavata tyttärensä parin viikon jälkeen. Sen jälkeen Lotta avasi auton takaluukun ja Ada ei miettinyt kauan ennen kuin hän hyppäsi sinne ja oli sen näköinen et tää oli tässä, heippa lähden takaisin Porvooseen.
Ei hän kuitenkaan voinut lähteä takaisin joten hänet oli suostuteltava meille. Sisällä ei ollut mitään ongelmaa. Ikwil ei näköjään puolusta pentujaan eikä Ada oikein välitä niistä eli Ada väistää kyllä niitä. Kerran ojensin pennun Adaa kohti jotta hän saisi haistella sitä. Adalla oli kyl sellainen ilme ettei hän siitä pennusta ihan kauheasti välittänyt.

Illalla myöskään ei ongelmia. Ikwil viihtyy aika kauan ulkona laatikosta. Molemmat koirat olivat aika väsyneitä, Ada meni makkariin jossain vaiheessa jotta saisi olla rauhassa. Tänään aamulla Ada oli piiloutuneena sänkyni alle, niin pitkälle nurkkaan kun mahdollista. Ettei vaan joutuisi ulos.

Hoitopaikassaan Ada oli aamuisin nukkunut Lotan ja Andersin huoneessa, mut kun hän huomasi et Lotta oli nousemassa , hän oli siirtynyt Matildan huoneeseen jottei saisi pysyä sisällä eikä joutuisi ulos. Heillä oli ollut aika usein päivällä ja illalla ulko-ovi auki ja Ada oli pystynyt lähtemään ulos kun huvitti.
Kun Anders oli ruvennut grillauspuuhiin, Ada oli ollut Andersin paras kaveri.

Tänään Ada on maannut koko päivän mun sängyn alla. Vasta noin kl 18 kun kaks naapuria tulivat katsomaan pentuja, Ada nousi ylös ja tuli syömään aamupalaa ja juomaan. Huomenna pitää varmaan laittaa Adalle oman vesikupin meidän makkariin. Nykyinen vesikuppi kun on ihan pentulaatikon vieressä. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar