onsdag 11 juli 2012

Eka viikko

Pennut täyttivät maanantaina 9.7 yhden viikon.

Olemme viettäneet tämän viikon rauhallisesti, enimmäkseen ollaan oltu kaikki 10 kotona. Hellekin on saapunut kaupunkiin, mut meillä pidetään melkein kaikki ovet ja ikkunat kiinni jotta pennut eivät kärsisi vedosta.

Meidän luona on käynyt pennunkatsojia enimmäkseen lähiperheestä. En aio päästä ihan ventovieraita tänne pentuja katsomaan vielä moneen viikkoon.

Ikwil on hoitanut pentujaan mallikkaasti. Hän oli synnytyksen jälkeen aika huono syömään. Olen laittanut vähän herkkuja nappuloitten päälle, silloin kun hän on syönyt enemmän, hän käy myös useammin syöttämässä pentuja.
Ikwilin käytös lenkeillä on välillä tosi rasittavaa. Jostain syystä hän vetää hullun lailla puskien alle. Takapihallamme hän on jatkanut kuopan kaivamista. Myös toinen kuoppa on alettu kaivamaan.
Viime viikolla leikkasin nurmikon. Ikwil oli laitettu sisälle ja hän kävi raivona siellä. En tiedä puolustiko hän pentujaan vai mitä. Kun naapurit leikkaavat nurmikkoaan, hän ei välitä siitä.


Pennut kasvavat ja piristyvät. Koht niitten silmät aukeavat, joillakin on jo toinen silmä vähän raolla. Pentujen painot olivat maanantaina 340-505g. Boss, joka oli syntyessä porukan painavin, on joutunut luovuttamaan kärkipaikkansa Salamalle. Kolmas uros on näitä kahta n 100 g jäljessä. Porukan pienin on vieläkin Maija jonka paino on kylläkin noussut yli 100 grammaa. Yhtenä päivänä huolestuimme Maijasta sillä vuorokauden sisällä hänen paino oli vain noussut 5 grammaa kun se muilla oli noussut
n 20-30g. Sen jälkeen olemme yrtittäneet katsoa et Maija saisi hyvän nisän ja et hän pääsee ekana valkaamaan nisää. Tällä hetkellä Maijan paino nousee samaa vauhtia kuin muitten. Hän ehkä jää porukan pienimmäksi, mut Maijaa sitä ei huolestuta.

Pentujen Solon ja Zebran mustat alueet näyttävät minusta välillä tosi tumman ruskeilta. Myös näitten anturat ovat minusta enemmän ruskeita kuin mustia. Ehkä tämä on toiveajattelua, olishan se tosi kivaa jos ruskea puskis läpi. Jecun isoisä oli ruskea joten sitä on suvussa.

Maanantaina 9.7. Jaana Siltanen (katso hänen blogiaan friidasaaga.blogspot.fi) kuvaamassa pentuja. Silloin huomasimme et parin pennun silmät ovat avautumassa. Tänään 11.7. huomasin et Täplän toinen silmä on auki.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar