torsdag 7 juni 2012

Viikko lähempänä h-hetkeä!

Taas viikko on vierähtänyt. Jäin viime lauantaina kesälomalle, joten mul on ollut aikaa koirille.
Ikwilin "maha" on kasvanut ja tällä hetkellä Ikwil on leveämpi kuin Ada.
Karvat peittävät kuitenkin vauvamasun, joten en itse näe kuinka iso se on.
Ikwil ei jaksa säheltää niin kuin aikaisemmin. Parina viime päivinä se on kuitenkin syönyt ihan hyvin kun kävin ostamassa sille uutta ruokaa. Yritän muistaa antaa sille ruuan useammin jotta hän söisi kunnolla sillä uskon et vauvelit tarvitsevat ruokaa. Namit kelpaavat kyl ihan hyvin. Eilen koirat saivat luita, joten molempien turpakarvat ovat ihan takussa.

Viime perjantaina kaksi Jecun sisaruksista kävivät lonkka- ja kyynärkuvauksissa. Näitten tulos jännittää myös minua, sillä jos niillä olis myös ollut huonot kyynärät, vois se olla merkki et Jecun 2-kyynär ei johdukaan loukkaantumisesta. No onneksi molempien lonkat lähtivät A/A:na ja kyynärät 0/0:na.
Jecun sisaruksista on 3 kuvattu ja kaikilla priimat luustot. Tänään 7.6 Jecun kyynär on tähystysleikattu ja se irtopala on poistettu.
Eilen otettu kuva Iksusta. Ikwil nosti päänsä itse ja satuin saamaan kuvan hänestä. En itse näe muutoksen Iksun kropassa näin sivusta.



Yhtenä päivänä sain postia Hollannista. Ikwilhän kävi jalostustarkastuksessa viime syksynä ja vasta nyt saimme päätöksen soveltuuko Iksu jalostukseen vaiko eikö. Tulos on et hän sopii käyttää jalostuksessa, eli nyt vois pennut syntyä. :-)

Ensi viikolla käymme Porvoossa ja haemme pentulaatikon meille. Ensin ajattelin et pentulaatikko saisi olla ekat viikot makkarissa ja sitten sitä siirettäisiin keittiöön. Olen tällä hetkellä kuitenkin pistämässä sitä suoraan keittiöön. Nukun vaikka ekat viikot sohvalla jos on sikseen. Luulen et tulen seuraamaan sitä elämää siellä laatikossa aika tarkasti, joten parempaa on jos laatikko on lähellä teeveetä. Samalla pennut tottuvat keittiön ääniin.

Ikwil kävi myös tällä viikolla uimassa. Hänen käsityksensä vauvauinnista oli kylläkin ihana sillä onhan se paljon kätevämpää uida niin kauan kunvauvat ovat masussa. Sit kun pääsevät sieltä, niitä kaikkia on vaikeaa pitää kasassa ja valvoa, Puhumattakaan paljonko vaivaa siitä on kun kaikkia pitää kuivattaa. Eli vauvauinti tässä vaiheessa on suorastaan suositeltavaa muille.

Vaikka Ada on ollut tiineenä en silloin päässyt seuraamaan hänen kuntoaan ja paisumistaan ihan viime viime hetkiin. Adahan muutti kasvattajan luo n 3 viikkoa ennen laskettua päivää ja siellä hän synnytti 7 pentua. Pennut olivat pariviikkoisia kun kävin ekan kerran katsomassa niitä. Jännityksellä odotan näitä viimeisiä viikkoja ja miten Ikwil vielä muuttuu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar